16 Ağustos 2014 Cumartesi

KADIN BASKETBOLUMUZUN İLK EFSANESİ: ESMERAL TUNÇLUER'E VEDA

Biz onu Meral olarak tanıdık, sevdik. Tam ismiyle Esmeral Özçelik Tunçluer. 1980 Hollanda doğumlu Meral, 7 yılı aralıksız 9 sene Fenerbahçe forması giydi. 8 şampiyonluk yaşadı çubuklu forma ile, en büyük Avrupa kupalarında hep finallerde oynadı.



Nba'de olsa taktığı sekiz yüzük ile Ülker Sports Arena'nın ya da Metro Enerji Salonu'nun tavanında ömürlük misafir olmayı çoktan garantilemişti. Onu efsane yapan en önemli özelliklerden biri, en zor zamanlarda dahi yılmayan, inisiyatif kullanmaktan çekinmeyen basketbol anlayışı idi.

“Başladığım günden itibaren hayalim basketbol oyuncusu olmaktı. O günlerde koçum olan Aziz Akkaya’nın bir gün milli takıma seçileceğimi söylemesi benim için ekstra motivasyon oldu. Şimdi geriye dönüp o günlere baktığımda hedeflerime ulaştığımı görmek, benim için büyük bir mutluluk.”

Birsel Vardarlı onun için "Karakter olarak örnek alınması gereken bir insan. Kadın basketbolu adına çok değerli bir oyuncu. Basketbolu bırakacağı için üzgünüm ama sonrasında da birçok insan onu rol modeli alabilir.” diyor.

Son senesinde bir şampiyonluk yaşatamadı bize ama yaşattığı 8 şampiyonluk için bu taraftar ona minnettar. Birer şampiyonluğu da Botaş ve Beşiktaş forması var Meral'in. Toplam 10 şampiyonluk, yani iki elin parmakları kadar yüzüğü var. Milli takımlar bazında da bronz madalya kazandı 2013'de.

Hep fenerbahçe blog olarak olarak yaşattıklarından dolayı teşekkür ediyor ve hayatının geri kalanında mutluluklar diliyoruz. Bir Fenerbahç efsanesi olarak anacağız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder